Популярний британський туроператор Trailfinders склав рейтинг найкрасивіших дорожніх маршрутів світу.

Лідером у списку стало шосе №1 у Каліфорнії, США. Це головна автомагістраль, яка проходить уздовж тихоокеанського узбережжя Каліфорнії. Океанський бриз буде супроводжувати вашу автівку усі 951 км дороги, а наприкінці маршруту поряд розкинуться голлівудські пагорби.

Читайте такожБарви китайської весни показали з висоти пташиного польоту (відео)

За цим шосе у списку – австралійський маршрут вздовж східного узбережжя від Сіднея до Брісбена. Він проходить у наймальовничіших місцях Австралії, біля гір та океану. Третю позицію займає так звана "Дорога Садів" у ПАР завдовжки 300 км. Африканський маршрут проходить повз заповідники, де влаштовують сафарі, а також вздовж узбережжя Індійського океану, де відкриваються неймовірні краєвиди.

На четвертому місці – "Велика океанська дорога" в австралійському штаті Вікторія. Шосе завдовжки 243 км проходить біля гірського масиву та Австралійської затоки. П'ятірку кращих дорожніх маршрутів замикає легендарна траса – Route 66. Вона перетинає по діагоналі всю територію США і включає кілька кліматичних зон. Шосе 66 має довжину 4 тисячі км, проходячи біля каньйонів, пустелі та океану.