Сідней \ REUTERS

З тих пір як в 2013-му Австралія ввела електронні візи для українців, поїздки на цей далекий континент стали простішими. Однак для подорожі в цю далеку країну потрібно запастися терпінням - в дорозі з пересадкою доведеться провести близько доби.

Читайте такожНазвано найкращі пляжі світу

Про це йдеться в матеріалі Андрія Авраменка, студента магістерської програми з соціології Києво-Могилянської Академії, опублікованому в журналі "Новое время".

Відео дня

Він відправився в Аделаїду, столицю штату Південна Австралія. За його словами, природа - найчудовіша тутешня визначна пам'ятка. Навколо Аделаїди розташовані національні парки й заповідники, де можна погодувати кенгуру. "За чимось ще більш екзотичним я попрямував до океану, в курортне містечко Віктор-Харбор. Звідси кінний трамвай, функціонуючий з 1867 року, переправив мене на Гранітний острів, де живуть блакитні пінгвіни, найменші з усіх нині існуючих видів пінгвінів. Найсильніше враження під час поїздки на Гранітний острів на мене справила міць безкрайнього океану - за горизонтом вже Антарктида", - розповідає мандрівник.

Авраменко зазначає, що найбільш виразно пульс глобалізації відчувається в Сіднеї - це надзвичайно строкате місто. "Найвідомішим місцем є Сіднейська бухта зі знаменитим Оперним театром у стилі архітектурного експресіонізму і 134-метровий Харбор Бридж", - наголошує він, додаючи, що по бухті радять покататися кожному туристу.

Крім цього, мандрівник радить неодмінно відвідати знаменитий сіднейський пляж - Бондай.

Повну версію матеріалу читайте в новому номері журналу "Новий час" від 14 березня 2019 року.