Люди очікують рейсу в аеропорту Осло / REUTERS

Через масовий страйк пілотів Скандинавської авіакомпанії SAS постраждали десятки тисяч пасажирів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Пілоти SAS оголосили страйк у п'ятницю, 26 квітня, коли не вдалося досягти домовленостей під час переговорів по заробітній платі. Близько 70% рейсів авіакомпанії були скасовані. Страйк вплине на близько 170 000 пасажирів тільки за вихідні.

Відео дня

Читайте такожУ Берліні проходить великий страйк працівників громадського транспорту

"Ми глибоко шкодуємо, що наші клієнти постраждали від тривалого страйку пілотів", - йдеться в заяві SAS, опублікованій в суботу. У заяві сказано, що страйк триватиме до кінця вихідних.

"Через страйк, за оцінками, постраждають ще 64 000 пасажирів, коли 587 рейсів будуть скасовані по всій Скандинавії", - йдеться в заяві.

В SAS заявили, що надали безкоштовне харчування пасажирам, які очікують альтернативних рейсів в аеропортах по всій Скандинавії. Однак у соціальних мережах кілька мандрівників поскаржилися на те, що їм не вдалося зв'язатися з відділом обслуговування клієнтів авіакомпанії.

Шведська конфедерація транспортних підприємств заявила, що вона не може піти на 13-відсоткове підвищення заробітної плати, якої вимагають пілоти, враховуючи їх і без того високу середню заробітну плату в розмірі 93 тис. шведських крон ($9769) в місяць".

Асоціація пілотів заявила, що робочі графіки, а не заробітна плата, були в центрі уваги переговорів, оскільки більшість пілотів SAS мають змінні графіки роботи.