Працівники одного з підрозділів "Аерохендлінга" оголосили початок страйку / фото УНІАН

Незалежна профспілка авіапрацівників компанії "Аерохендлінг", яка займається наземним обслуговуванням пасажирів найбільшого в Україні міжнародного аеропорту "Бориспіль", 19 червня планує почати страйк з метою звернення уваги керівництва компанії на недотримання прав працівників.

Про це на прес-конференції повідомив голова страйкового комітету, голова ради Незалежної профспілки авіапрацівників компанії "Аерохендлінг" Олексій Попов.

"Працівники одного з підрозділів "Аерохендлінг", який здійснює наземне обслуговування пасажирів і літаків в аеропорту "Бориспіль", оголосили з 00 годин 01 хвилини 19 червня 2019 року початок страйку як крайнього засобу вирішення колективного трудового спору між працівниками і керівництвом "Аерохендлінг", - повідомив Попов.

Відео дня

За його словами, це вимушений захід, до якого вирішили вдатися співробітники компанії в зв'язку з наявністю ряду проблемних питань, зокрема, рівня зарплат працівників, обсягів виконуваної ними роботи, умов праці та дотримання трудового законодавства.

Читайте також"Бориспіль" зберіг третє місце в рейтингу аеропортів Східної Європи за версією Skytrax

"Ми розуміємо, що це (страйк - УНІАН) створить незручності для пасажирів, але ми хочемо, щоб нас зрозуміли і почули, а іншого способу вирішити це питання поки що немає", - сказав Попов, зазначивши, що працівники компанії шляхом переговорів хотіли врегулювати цей спір, проте керівництво компанії проігнорувало всі надіслані профспілкою запити.

У свою чергу, голова Об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко, який також був присутній на заході, зазначив, що однією з головних вимог страйкарів до керівництва є розширення штату компанії. Він пояснив цю вимогу тим, що з часу виходу на ринок України бюджетної авіакомпанії Ryanair і переходу в аеропорт "Бориспіль" української авіакомпанії SkyUp обсяг робіт "Аерохендлінга" істотно зріс, а штат практично не змінився.

При цьому Тимошенко закликав керівництво "Аерохендлінга" сісти за стіл переговорів з представниками трудового колективу і знайти мирні шляхи врегулювання ситуації, що склалася.

"Ми чекаємо від керівництва початку переговорів, щоб вирішити все іншим шляхом і досягти компромісу", - додав він.

За даними голови страйкового комітету Попова, компанія "Аерохендлінг" обслуговує близько 80% усього пасажиропотоку аеропорту, а проведення страйку її співробітників може привести до затримок у роботі з обслуговування пасажирів "Борисполя".

Натомість, перший заступник генерального директора аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне на своїй сторінці у Facebook зазначив, що компанія "Аерохендлінг" є приватною і обслуговує близько 30% рейсів в аеропорту.

"У разі нестачі персоналу для пасажирського обслуговування ми маємо в розпорядженні трудові ресурси і впораємось із збільшенням навантаження. Жоден пасажир не відчує дискомфорту, усі рейси будуть обслуговувані вчасно і відповідно до стандартів", - написав Дихне.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є державним підприємством, що забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника - авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

За підсумками 2018 року аеропорт "Бориспіль" збільшив пасажиропотік на 19,5% - до 12,6 млн осіб.