Аеропорт «Бориспіль» почав експлуатацію в тестовому режимі терміналу F / Фото УНІАН

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» (Бориспіль, Київська область) 31 березня 2019 року була розпочата експлуатація в тестовому режимі терміналу F.

Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України, співробітники якої залучені до обслуговування рейсів.

Читайте також"Бориспіль" зберіг третє місце в рейтингу аеропортів Східної Європи за версією Skytrax

Відео дня

«Наразі термінал F в рамках прикордонних процедур працює в штатному режимі», - йдеться в повідомленні. До прикордонного оформлення в оновленому терміналі залучено 44 військовослужбовців Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, у терміналі F прикордонники оформили один авіарейс на приліт і п'ять - на виліт. До кінця дня очікується оформлення 27 рейсів і майже 5 тисяч пасажирів.

Зазначимо, термінал F, призначений для обслуговування лоукостерів і чартерних рейсів, було урочисто відкрито 21 вересня 2010 року. Проте в жовтні 2013 року, після відкриття терміналу D, він був законсервований. 31 березня 2019 року термінал F відновив роботу у зв'язку зі збільшенням пасажиропотоку в аеропорту.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого генеральний директор Міжнародного аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що на початку квітня планується розконсервувати термінал F і здати в експлуатацію першу чергу паркінгу. Рябікін зазначив, що продовжиться робота над будівництвом перону біля терміналу D.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» - державне підприємство, що забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника - авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України». За підсумками 2018 року в «Борисполі» збільшився пасажиропотік на 19,5% - до 12,6 млн осіб.