Ілюстрація REUTERS

Найбільший казахстанський авіаперевізник - компанія Air Astana з 21 серпня змінить багажну політику на всіх рейсах, зокрема, можна буде перевозити тільки одну сумку вагою до 23 кг.

Читайте такожНайпунктуальніші авіакомпанії: свіжа статистика від "Борисполя"

Про це повідомила прес-служба Air Astana.

Відео дня

«При купівлі квитка з 7 серпня 2019 на період подорожі з 21 серпня діятиме нова багажна політика на всіх рейсах авіакомпанії. Безкоштовні норми перевезення багажу зміняться з вагової системи на поштучну за всіма напрямками», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що раніше при поїздці можна було взяти кілька сумок, загальна вага яких була 20 кілограмів в економ-класі, тепер вага збільшена до 23 кілограм, які повинні вміститися в одну сумку – 1 PC (Piece concept).

«За другу сумку, тобто друге місце багажу, потрібно буде оплачувати додатково, незважаючи на сумарна вага багажу», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що максимальна вага однієї сумки становитиме 23 кг в економ-класі і 32 кг в бізнес-класі.

При цьому для напрямків в Делі і Пекін норма безкоштовного зареєстрованого багажу з Києва буде збільшена до 2 місць по 23 кг в економ-класі.

«При оплаті додаткового багажу не пізніше ніж за 24 години до вильоту передбачається знижка у розмірі 30%», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що провезення ручної поклажі залишається без змін.

«Вага безкоштовної ручної поклажі залишається колишньою – 8 кг. При цьому пасажири економ-класу можуть провести одну сумку, а бізнес-класу – дві. Крім того, допускаються невеликі сумки для ноутбука», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, авіакомпанія Air Astana з червня збільшила кількість рейсів з Києва до семи разів на тиждень у Нур-Султан, а з липня в Алмати з семи до восьми рейсів.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія «Ейр Астана» є спільним підприємством казахстанського ФНБ «Самрук-Казина» (51%) і британської BAE Systems (49%). Авіакомпанія виконує регулярні рейси з 15 травня 2002 року і має маршрутну мережу, що включає більше 60 міжнародних та внутрішніх рейсів. В Україні літаки компанії здійснюють рейси з міжнародного аеропорту «Бориспіль» (Київ) через Алмати і Нур-Султан в Пекін, Урумчі, Сеул, Гонконг, Бангкок, Куала-Лумпур, Делі, Ташкент, Бішкек, Душанбе, а також у міста Казахстану.

Повітряний флот авіакомпанії нараховує 35 літаків з числа Boeing 757/767, сімейств Airbus і Embraer. Середній вік авіапарку – 8 років.