У Києві понад 230 хостелів працюють нелегально / фото поліція Києва

У Києві наразі виявили 233 нелегальні хостели, але реальної кількості таких незаконно працюючих закладів ніхто не знає.

Про це заявила заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда під час наради з представниками районних адміністрацій та асоціації хостелів Києва, інформує прес-служба КМДА.

Читайте такожВ Україні 70% хостелів працюють у тіні - асоціація

Відео дня

Вона зазначила, що у столиці лише 30 хостелів працює легально та сплачує усі податки та збори. «Питання проблемних хостелів у Києві стоїть дуже гостро. В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття «хостел». Лише 30 таких закладів працює на законних підставах. На сьогодні за підрахунками районів, які ґрунтуються на скаргах мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді – сказати досить важко», – прокоментувала Хонда.

За її словами, проблема нелегальних хостелів полягає не тільки у тому, що вони не сплачують податки та туристичний збір. «Існують випадки, коли хостел розташований у будинку, де не встановлені лічильники, а тому сплачувати за комунальні послуги доводиться усім мешканцям будинку. Крім того, вони не відповідають санітарним нормам та працюють із численними порушеннями, які заважають мешканцям будинків», - сказала Хонда.

За результатами наради, вирішено створити спеціальну групу, до якої увійдуть представники Управління туризму та промоцій КМДА, районних адміністрацій, правоохоронних органів та асоціації хостелів Києва. Група має визначати та припиняти діяльність незаконних хостелів у столиці.