Ілюстрація / REUTERS

Голова наглядової ради МАУ Арон Майберг вважає, що внутрішні авіарейси почнуть приносити прибуток, якщо на них скасують ПДВ та акциз на паливо, а також запустять доступний транспорт до аеропорту "Бориспіль". Це, своєю чергою, зробить доступнішими квитки на рейси між аеропортами України.

Про це він сказав в інтерв'ю Mind

Читайте такожУ які міста України дістаються літаком: топ популярних напрямків

Відео дня

За словами Майберга, квитки в такому разі подешевшають на більш ніж 20% і з'явиться можливість придбати більшу кількість дешевих квитків ближче до дати вильоту.

Зазначається, що наразі внутрішніми рейсами користуються менш як 2,5% населення України.

"На кожному рейсі 5% квитків за ціною 500 грн. Я ось завжди дивуюся, що лоукосту щось можна, а класичним авіакомпаніям – неможна. Питання не в назвах, а в правилах і тарифах. Якщо собівартість крісла 100 доларів, а компанія продала його за 5 доларів, що вона повинна зробити далі? Другий квиток продати за 195 доларів. Задовго до вильоту рейсу можна продати якусь кількість квитків по 2 долари, а потім працює маркетинг", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" оголосила знижки на окремі авіаквитки до Нью-Йорку (США) та Торонто (Канада) у зимовий період.