REUTERS

Низка великих авіакомпаній призупинила здійснення польотів над Іраном після атаки Ірану на американські військові бази в Іраку і катастрофи літака Boeing 737 української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), що виконував рейс за маршрутом Тегеран - Київ, яка забрала життя 176 осіб, включаючи екіпаж судна.

Про це свідчать офіційні сьогоднішні повідомлення авіаперевізників.

Зокрема, авіакомпанії Malaysia Airlines і Singapore Airlines оголосили про припинення польотів у повітряному просторі Ірану.

Відео дня

Крім того, в прес-службі авіакомпанії Air France у Twitter повідомили про те, що перевізник призупиняє всі польоти над територією Ірану і Іраку.

Раніше Федеральне авіаційне управління США заборонило своїм цивільним літакам польоти над територією Іраку, Ірану, водами Перської та Оманської заток після ракетної атаки на військову базу США в Іраку.

За даними агентства Reuters, кілька великих авіакомпаній, яких не торкнулася заборона Федерального управління цивільної авіації США, також почали перенаправляти свої рейси, серед яких тайванська China Airlines, австралійська Qantas Airways Ltd та Air Canada. Перевізник Emirates та авіакомпанія Flyduabi, що базується в Дубаї, скасували зворотний рейс до Багдада після ракетного удару Ірану.

Читайте такожЛітаки сідали та злітали в Тегерані до та після катастрофи лайнера МАУ, небо не було закрите

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані зазнав катастрофи український літак "Міжнародних авіаліній України", пасажири і екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Зі 167 пасажирів - 2 пасажири були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини та Афганістану.

Державна авіаційна служба України заборонила українським авіакомпаніям з 9 січня польоти в повітряному просторі Ірану до з'ясування причин катастрофи літака МАУ.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль".