Літак Boeing 737-800 з реєстраційним номером UR-PSR, який зазнав аварії в Ірані / REUTERS

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) заборонила українським авіакомпаніям з 9 січня польоти в повітряному просторі Ірану до з'ясування причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ).

Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

"Ми співчуваємо сім'ям і близьким загиблих в авіакатастрофі в Ірані. Рішенням Державіаслужби польоти в повітряному просторі Ірану заборонені українським авіакомпаніям з 00.00 9 січня 2020 року - до з'ясування причин катастрофи. Державіаслужба проведе позапланову перевірку стану безпеки польотів МАУ. Також будуть проведені додаткові перевірки стану безпеки польотів інших авіакомпаній", - цитує прес-служба міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Відео дня

Керівник міністерства повідомив, що, за попередніми даними, на рейс Тегеран-Київ було зареєстровано 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

"Українців було 11. Це 9 членів екіпажу і 2 пасажири. Більшість пасажирів на борту були громадяни Канади, Ірану, Швеції, Афганістану, Німеччини, Великої Британії. В аеропорту "Бориспіль" працюють психологи і медики для надання допомоги сім'ям загиблих", - сказав Криклій.

Читайте такожДо Ірану готові вилетіти 2 літаки для транспортування тіл загиблих в авіакатастрофі

Зазначається, що причини авіакатастрофи будуть ретельно досліджені.

"Іранська національна комісія з розслідування катастрофи розпочала свою роботу. Український посол і консул тісно взаємодіють з авіаційною владою Ірану з метою оперативного з'ясування причин катастрофи і репатріації тіл загиблих українців", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що до Ірану буде відправлено групу для допомоги в пошуковій операції і фахівців для розслідування причин катастрофи в складі п'ятьох осіб Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами, двох фахівців Державіаслужби і трьох представників авіакомпанії МАУ.

"Назвати причини трагедії можна буде лише після проведеного офіційного розслідування", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 8 січня, в Ірані розбився український літак "Міжнародних авіаліній України", пасажири і екіпаж загинули. За попередньою інформацією, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. З 167 пасажирів - двоє пасажирів були громадянами України. Решта пасажирів - громадяни Канади, Ірану, Швеції, Німеччини та Афганістану.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль".