REUTERS

У Німеччині через шторм "Забіне" були скасовані сотні рейсів в аеропортах деяких міст.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожНа Європу обрушився потужний ураган (фотогалерея)

Відео дня

"В неділю було скасовано близько 180 рейсів в/з аеропорту Франкфурта", - повідомила прес-секретар оператора франкфуртського аеропорту.

За її словами, кількість скасованих рейсів склала близько 15% з приблизно 1 тисячі 200 запланованих рейсів в/з Франкфурта. На понеділок скасовано близько 140 рейсів, що становить більше десятої частини від загального числа.

Найбільший авіаперевізник Німеччини Lufthansa повідомив, що в понеділок до 13:00 за Гринвічем скасує рейси на короткі та далекі рейси з аеропорту Мюнхена.

Лоукост Eurowings призупинив польоти в аеропорти Гамбурга, Берліна, Ганновера, Дортмунда, Дюссельдорфа, Кельна і Штутгарта.

Залізничний оператор Deutsche Bahn також попередив про серйозні збої в роботі через ураган.

Як повідомляв УНІАН, ураган «Забіне», насувається з Атлантики, досягне північно-західних районів Німеччини приблизно близько полудня 9 лютого. Метеорологи очікують, що швидкість поривів вітру на північному узбережжі країни становитиме до 120 кілометрів на годину. До вечора ураган з поривами вітру від 103 до 118 кілометрів на годину досягне лінії Айфель, Нижній Рейн, Саар, а в другу половину ночі - Баварії.

Найбільш сильні пориви вітру - від 120 до 175 кілометрів на годину - очікуються в гірській місцевості Німеччини. У багатьох районах країни ураган супроводжуватиметься зливами і грозами. Метеорологи передбачають, що сильний вітер збережеться в Німеччині до середини наступного тижня. У четвер очікується приближення до Німеччини нового циклону.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.