Показник в $22 млрд є найбільш оптимістичним сценарієм / REUTERS

Збиток туристичної галузі від нового типу коронавіруса COVID-19 може скласти як мінімум $22 млрд.

Читайте такожТуристи масово скасовують бронювання у Римі через спалах коронавірусу

Про це заявила глава Всесвітньої ради з туризму та подорожей (WTTC) Глорія Гевара. На думку експертів Oxford Economics, втрати можуть зрости вдвічі і навіть втричі, якщо поширення хвороби не вдасться зупинити. Найсильніше постраждають країни, найбільш залежні від китайського туризму, в тому числі Гонконг і Макао, Таїланд, Камбоджа і Філіппіни.

Відео дня

«Занадто рано, щоб знати напевно, але WTTC зробив попередні розрахунки у співпраці з Oxford Economics, яка оцінює, що криза обійдеться сектору як мінімум в $22 млрд», - повідомила Глорія Гевара газеті El Mundo. Як пояснила голова WTTC, ці розрахунки засновані на досвіді попередніх криз, викликаних епідеміями SARS (атипова пневмонія) і H1N1 (свинячий грип).

Показник в $22 млрд є найбільш оптимістичним сценарієм, передбаченим в дослідженні Oxford Economics. Відповідно до такого розвитку подій, число подорожей китайських туристів по світу скоротиться на 7%. Однак збиток туристичної галузі може зрости до $49 млрд, якщо епідемія коронавірусу триватиме довше, ніж спалах SARS (атипова пневмонія почала поширюватися в листопаді 2002 року і була взята під контроль, в липні 2003 року), або навіть до $73 млрд, якщо поширення COVID-19 не зуміють зупинити надалі.

Як повідомляв УНІАН, спалах нового коронавірусу був виявлений в китайському місті Ухань в грудні 2019 року. За два місяці в країні померло понад 2,7 тис. осіб, число заражених перевищує 78 тис. Також випадки захворювання були зареєстровані в 44 країнах, найбільше хворих - у Південній Кореї, Італії, Ірані.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.