REUTERS

МЗС України закликає українців, які перебувають у Японії або мають намір її відвідати, уникати масових заходів та районів, де зафіксовані випадки інфікування новим коронавірусом.

Про це йдеться у рекомендаціях зовнішньополітичного відомства, розміщених на сайті консульської служби МЗС.

Читайте такожСтан українки в Італії, у якої виявили новий коронавірус, не критичний - МЗС (відео)

Відео дня

«У зв’язку зі збільшенням на території Японії кількості випадків респіраторних захворювань, спричинених коронавірусом (COVID-19), Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які перебувають у цій країні або мають намір її відвідати, та які належать до найбільш уразливих категорій (люди похилого віку і такі, що мають хронічні захворювання), дотримуватися рекомендацій щодо заходів захисту від зараження хворобою», - йдеться в рекомендації.

МЗС закликає уникати районів, де зафіксовані випадки захворювань, уникати контактів з хворими людьми, не відвідувати масові заходи, користуватись захисними масками у місцях скупчення людей, дотримуватися особистої гігієни.

«У випадку виявлення підвищеної температури та симптомів застуди під час перебування в Японії рекомендуємо громадянам України обмежити пересування та невідкладно звернутися до медичного закладу, або за телефоном «гарячої лінії» Japan National Tourism Organization: 050-3816-2787 (з території Японії), +81-50-3816-2787 (з-за кордону)», - зауважили у МЗС.

Також зовнішньополітичне відомство радить українцям, які залишаються в Японії, зареєструватися у системі «ДРУГ» за посиланням http://friend.mfa.gov.ua.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавирусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавирусу з Китаю.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.