REUTERS

Чехія скасовує усі масові заходи через коронавірус.

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в Чехії у Facebook.

Читайте такожМЗС радить українцям утриматися від поїздок до Італії через спалах коронавірусу

Станом на ранок 10 квітня в Чехії 40 підтверджених випадків зараження новим коронавірусом.

"У зв'язку з цим Чехія розширила обов'язковий домашній карантин для людей, які повертаються з Італії. Відтепер ця вимога стосується не лише осіб з постійною реєстрацією на території Чехії, а й усіх іноземців, які мають візу чи дозвіл на проживання терміном більше 90 днів. Кожна особа, яка повертається з Італії, в обов’язковому порядку повинна зателефонувати чи написати домашньому лікареві (якщо у Вас немає свого – тоді будь-якому), який призначить Вам двотижневий домашній карантин, порушення якого загрожує штрафами", - йдеться у повідомленні.

Починаючи з 18:00 сьогоднішнього дня в країні скасовуються концерти, покази фільмів чи вистав, інші культурні, спортивні, релігійні зібрання за участю понад 100 осіб.

"З 11 березня скасовується навчання в загальноосвітніх школах, училищах та професійно-технічних навчальних закладах по всій Чеській Республіці. Навчання може надалі проходити в дистанційній формі без присутності учнів і студентів у класах та аудиторіях. Університети самостійно приймають рішення про скасування навчання на окремих факультетах чи в усьому навчальному закладі", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, в Чехії діє заборона відвідувати стаціонарних хворих у лікарнях (за винятком дитячих відділень) та клієнтів будинків для літніх людей.

На кордонах з Чеською Республікою проходять вибіркові перевірки та тестування осіб, що в’їжджають на територію цієї країни.

Посольство радить українцям бути обережними у Чехії, уникати великих скупчень людей та ретельно мити руки.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.