Поки що відповіді немає / for-ua

Україна веде переговори з Польщею з метою відновлення пішохідного переходу на кордоні.

Читайте такожЄгипет припиняє авіасполучення з 19 березняЯк передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив на брифінгу щодо плану дій МЗС у зв'язку із пандемією коронавірусу.

За словами міністра, рішенням уряду Польщі був закритий пішохідний перехід «Шегині – Медика».

Відео дня

«Ми, на жаль, із сумом сприйняли це рішення. Тому що ми вважаємо, що, з огляду на економічні можливості багатьох людей, їм би було легше пішки перетнути кордон», – заявив Кулеба.

Як зауважив міністр, Україна веде діалог з польськими партнерами, щоб цей перехід відкрити: «Але поки що відповіді немає. Наскільки мені відомо, там з польського боку поставлені залізобетонні блоки, які перешкоджають доступу».

За його словами, ведеться робота з польською стороною над вирішенням деяких питань, які виникають з польського боку на пропускному пункті «Ягодин», для збільшення його пропускної спроможності в бік України.

Як повідомляв УНІАН, на кордоні з Польщею пропуск транспорту здійснюється у Львівській області у пунктах пропуску «Рава-Руська – Гребенне» і «Краковець – Корчова», у Волинській області – «Ягодин – Дорохуськ». Пропуск пішоходів не здійснюється.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.