В готелях Туреччини більше не буде "шведського столу" / Фото: depositphotos

В готелях Туреччини заборонили організовувати харчування за системою "шведський стіл".

Міністр культури та туризму Туреччини Мехмет Ерсой анонсував нові правила для готелів, які почнуть діяти після запуску внутрішнього туризму в кінці травня. Турецькі готельєри відмовляться від шведського столу для забезпечення епідеміологічної безпеки туристів після відкриття готелів. Про це повідомляє Страна.UA з посиланням на газету Ahaber.

Читайте такожЦьогоріч країни Євросоюзу можуть не пускати до себе туристів (відео)

Відео дня

Згідно з нововведеннями, системи харчування "шведський стіл" більше не буде. Передбачається, що її замінить комплексне меню. Як йдеться у повідомленні, в першу чергу відкриються готелі, у яких є сертифікати про відсутність коронавірусу. Спочатку вони будуть використовувати для прийому гостей тільки половину номерного фонду.

Крім того, ресторани на території готелів повинні забезпечити соціальне дистанціювання. Кількість шезлонгів на пляжах буде зменшено вдвічі. Деякі готелі зможуть запропонувати сім'ям бунгало для проживання, а також закріпити за ними шезлонги на пляжі або біля басейну.

Також деякі обмежувальні заходи будуть прийняті в кафе, ресторанах та інших розважальних закладах курортів. Так, підвищені вимоги до персоналу: вони будуть зобов'язані перед початком робочого дня проходити медогляд, працювати в рукавичках і масках, в деяких випадках може бути використаний спеціальний захисний одяг.

Як повідомляв УНІАН, у Туреччині діагностовано вже 110 тис. 130 разі коронавірусу.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.