Українські туристи можуть поїхати на відпочинок до 45 країн / фото REUTERS

Станом на 28 серпня 2020 року громадяни України можуть подорожувати до 45 країн світу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Щодо переліку країн, які відкриті для подорожей українців. Ми розуміємо, що сезон літніх відпусток завершується, і відповідно попит вже буде менше. Зараз відкриті й відносно відкриті для України 45 країн", - сказав він.

За словами Кулеби, цей показник змінився в порівнянні з ситуацією два тижні тому, коли для громадян України були відкритими 42 країни. На сьогоднішній день до цих держав додалися Казахстан, Сьєрра-Леоне, Руанда і Судан.

"Країни ще зберігають правила в'їзду - в деякі країни можна в'їхати вільно, в деякі - дотримуватися певних правил», - додав глава МЗС.

Як уточнили в прес-службі МЗС, Туніс, який раніше входив до списку країн, що відкрили кордони для українців, вніс Україну в "червону зону" епіднебезпеки, і тому українці вже не можуть відвідувати цю країну.

Читайте такожУкраїна закриває кордони для іноземців вже цієї ночі

Повний список країн, куди можуть поїхати українські туристи на відпочинок:

Хорватія, Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Вірменія, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Республіка Корея, Ірак, Іран, Афганістан, Південний Судан, Ефіопія, Сомалі, Кенія, Замбія, Танзанія, Бурунді, Багамські острови, Ліван, Джибуті, Буркіна-Фасо, Тоґо, Республіка Чад, Болгарія, Словенія, ОАЕ, Ірландія, Мальдіви, Антигуа і Барбуда, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Ріко (юрисдикція США) та острівна країна Сент-Люсія, розташована у Карибському морі, Казахстан, Сьєра-Ліоне, Руанда і Судан.

Як країни світу відкриваються для туристів