МАУ скасувала рейси до Єревана / фото УНІАН

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" за результатами оцінки ризиків скасувала виконання рейсу PS611 до Єревана, запланованого на 5 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба МАУ.

Зазначається, що авіакомпанія прийняла відповідне рішення, керуючись виключно пріоритетом безпеки польотів та необхідністю дотримання міжнародних стандартів авіабезпеки.

Відео дня

"Ми залишаємося послідовними у своєму рішенні і розглядаємо кожен рейс окремо. Зараз ми прийняли рішення про скасування рейсу 5 жовтня. На превеликий жаль, ситуація в регіоні залишається нестабільною. Безпека - наш безсумнівний пріоритет. Всі в компанії хочуть, щоб ситуація нормалізувалася і ми змогли повернутися до виконання своєї регулярної програми польотів, адже Вірменія - одна з найбільш відвідуваних українцями країн", - йдеться в повідомленні.

В МАУ наголосили, що її представники забезпечать необхідну комунікацію з пасажирами вказаного рейсу і нададуть їм всю необхідну підтримку, яку передбачає дана ситуація.

Читайте такожУкраїнцям рекомендують утриматися від поїздок до Вірменії

Також про скасування рейсів Київ-Єреван повідомила ще одна українська авіакомпанія - SkyUp Airlines.

Як йдеться в повідомленні на сайті SkyUp, рішення прийнято після того, як стало відомо про використання системи ППО поблизу вірменської столиці.

"У таких умовах авіаперевізник не може ставити під загрозу життя пасажирів. SkyUp продовжував виконувати рейси Київ-Єреван, поки це залишалося безпечним", - йдеться в заяві авіакомпанії.

В SkyUp зазначили, що наразі були скасовані рейси 2 і 5 жовтня. Рішення щодо виконання інших рейсів буде ухвалюватись перевізником "залежно від розвитку подій".

Пасажири, які вже придбали квитки на рейси SkyUp, що були скасовані, можуть отримати відшкодування вартості квитка, безкоштовно змінити дату на рейси, починаючи з 9 жовтня, або скористатись спеціальним рейсом Київ - Тбілісі - Київ (5 жовтня) із організацією трансферного зеленого коридору з Тбілісі до Єревана наземним транспортом.

SkyUp скасувала рейси до Єревана / фото УНІАН

Загострення в Нагірному Карабасі: що відомо

Нагірний Карабах: історія конфлікту

Нагірно-Карабаська автономна область, що входила до складу Азербайджанської РСР, проголосила незалежність у вересні 1991 року. Азербайджан не визнав автономію НКР. Згідно з адміністративно-територіальним поділом республіки, територія, яку контролює НКР, є частиною Азербайджану. Міжнародна спільнота не визнала референдум.

Читайте такожNew York Times: Битва між Вірменією й Азербайджаном може стати війною більших держав

У 1991-1994 роках в районі розгорнулися повномасштабні воєнні дії. Вірменія підтримала Нагірний Карабах у конфлікті з Азербайджаном. У 1994 році між Вірменією і НКР з одного боку та Азербайджаном з іншого було укладено Бішкекський протокол про припинення вогню. Однак біля лінії зіткнення продовжилися збройні конфлікти.

У квітні 2016 року ситуація загострилася, коли Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного у порушенні перемир'я. Тоді внаслідок стрілянини на кордоні загинули щонайменше кілька десятків людей.