Авіакомпанія Ernest Airlines припинила роботу у січні 2020 року / фото прес-служба Ernest

В Італії планують відновити роботу лоукост-авіакомпанії Ernest Airlines, яка збанкрутіла та припинила роботу у січні 2020 року.

Читайте такожУкраїнська SkyUp Airlines відкрила продаж квитків за 14 європейськими маршрутами з вильотом із Києва

Як повідомляє "У відпустку" з посиланням на місцевий онлайн-ресурс Naviganti.org, Ernest Airlines змінить свою бізнес-модель. Тепер це буде італійська регіональна авіакомпанія, яка експлуатуватиме 16 нових літаків ATR 72-600. Відповідна інформація була оголошена на нещодавній зустрічі менеджменту авіакомпанії з профспілковими лідерами.

Відео дня

Зазначається, що ця ініціатива вже отримала підтримку уряду Італії. Там сподіваються, що реалізація проекту позитивно вплине на весь ланцюжок італійської авіаційної промисловості та відновлення регіональної економіки в умовах кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

Літаки планують закупити протягом 4 років та зареєструвати в Італії. Перший перельот можуть виконати вже в середині грудня 2020 року.

Проект відновлення роботи авіакомпанії передбачає експлуатацію понад 70 внутрішніх і міжнародних напрямків. Втім, список маршрутів поки не розкривається. Тим не менше зазначається, що маршрутна мережа перезапущеної Ernest Airlines не конфліктуватиме з напрямками авіакомпанії Alitalia і залізничної компанії Trenitalia.

Планується, що перевізник працюватиме в регіональних аеропортах, які наразі недостатньо активно експлуатуються, розвиваючи діловий і внутрішній туризм. Операційні бази будуть розташовані в аеропортах Ф’юмічіно, Бергамо, Парми, Анкони, Барі.

Поки що невідомо, чи будуть відновлені рейси між Італією та Україною. Після лібералізації в поточному році двосторонніх авіаційних угод між країнами 28 з 35 частот, які належать Ernest Airlines, втратили свою економічну цінність.

  • Авіаційна влада Італії ENAC 29 грудня 2019 року оголосила про зупинення дії ліцензії лоукосту Ernest Airlines на перевезення пасажирів і вантажів з 13 січня 2020 року. Призупинення ліцензії в зв’язку з фінансовими труднощами італійської компанії спричинило затримку та скасування рейсів.
  • Лоукост Ernest Airlines до цього був найбільшим гравцем на ринку перельотів між Україною та Італією. Маршрутна мережа авіакомпанії включала чотири напрямки з Києва, чотири зі Львова, один з Одеси, два з Харкова.
  • Влітку 2020 року авіаційна влада повністю лібералізувала ринок польотів між Україною та Італією. В результаті ірландський лоукостер Ryanair та угорська бюджетна компанія Wizz Air оголосили цілу низку нових рейсів між містами Італії та України, таким чином зайнявши звільнену Ernest Airlines "нішу".
  • У серпні 2020 року стало відомо, що один з найбільших лоукостерів Європи, британська авіакомпанія EasyJet може почати польоти в Україну вже восени 2020 року. Повідомлялося, що компанія вже отримала права на польоти з Італії в Україну до кінця жовтня 2020 року.