В які країни українці наразі можуть поїхати / фото ua.depositphotos.com

В Україні запустили нову інформаційну сторінку, де можна дізнатися усю актуальну інформацію щодо правил в'їзду до іноземних країн для українців.

Читайте такожВ МЗС презентували інтерактивну онлайн-карту подорожей світом на час пандемії

Автором проекту стало об’єднання представників туристичної трансформації України VISIT Ukraine, сторінку можна знайти за посиланням.

Як зазначають у Facebook VISIT Ukraine, зокрема, на сторінці можна знайти наявний перелік зі 195 держав, по кожній з яких є 4 інформаційні блоки:

  • режим тимчасового в’їзду
  • режим тимчасового транзиту
  • особливості по країні
  • корисні контакти

Сторінка має три мовні версії – українську, російську чи англійську.

Далі, пояснюють розробники, в рядку пошуку слід ввести назву країни, до якої планується візит.

Принцип пошуку вони розписують на прикладі Єгипту: 

  • Ми бачимо, що в’їзд громадянам України дозволено, але за умови надання сертифікату з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття, що відповідає певним вимогам. Також громадянам, які прибуватимуть до аеропортів курортних міст Хургада, Шарм ель-Шейх, Марса-Алам та Таба та не матимуть при собі готового сертифікату тесту, буде дозволено провести тестування безпосередньо після прибуття в ці чотири аеропорти.
  • Транзитний перетин країни також вільний, а всі подорожуючі звільняються від візового збору до 31 жовтня 2020 року.
  • Якщо туристу потрібна додаткова інформація, в блоці Контакти є номер гарячої лінії, адреса, електронна пошта та сайт Посольства України в Єгипті.

Також у VISIT Ukraine представили відео, за допомогою якого можна ознайомитися з правилами перебування в аеропортах та містах.

Інші новини про подорожі в період пандемії: