Пляж Байя-ду-Санчо визнали найкращим у світі / фото ua.depositphotos.com

Найбільша в світі платформа для мандрівників TripAdvisor, яка раніше оголосила найкращі туристичні напрямки на найближчий рік, назвала найпопулярніші пляжі у світі в 2023 році за версією Travellers' Choice Awards.

Зазначається, що у свіжий рейтинг TripAdvisor потрапили як класичні напрямки для пляжного відпочинку з білосніжним піском і блакитною водою, так і непридатні для купання, але неймовірно мальовничі скелясті пляжі.

Традиційно рейтинг складався на основі кількості та якості відгуків про той чи інший пляж, залишених мандрівниками на платформі.

Відео дня

Вже не перший рік поспіль очолив рейтинг пляж Байя-ду-Санчо на вулканічному острові Фернанду-де-Норонья біля узбережжя Бразилії. "Прекрасний віддалений пляж, до якого можна дістатися лише кам'яними сходами. Величні кручі захоплюють дух", – резюмували укладачі рейтингу.

Друге місце зайняв "спокійний і незайманий" Ігл-Біч на Арубі, а третє – ідеальний для прогулянок на заході сонця Кейбл-Біч в Австралії.

Найкращим європейським пляжем визнали Рейнісф'яру в Ісландії, який посів 4 місце в загальному рейтингу. "Чорний пляж, яскраві спогади. Ніби ми опинилися уві сні. Це місце змушує забути про час", – відзначили мандрівники, які побували тут.

Топ-10 найпопулярніших пляжів світу в 2023 році

1. Байя-ду-Санчо – Фернандо де Норонья, Бразилія.

2. Ігл-Біч – Аруба, Кариби.

3. Кейбл-Біч– Брум, Австралія.

4. Пляж Рейнісф'яра – Вік, Ісландія.

5. Пляж Грейс-Бей – Теркс і Кайкос, Кариби.

6. Прайя-да-Фалезія – Ольос-де-Агу, Португалія.

7. Пляж Радханагар – острів Хавлок, Індія.

8. Спьяджа-дей-Конільї – Сицилія, Італія.

9. Пляж Варадеро – Куба, Кариби.

10. Пляж Каанапалі – Мауї, Гаваї.

Як повідомляв УНІАН, раніше Греція була визнана найпопулярнішою європейською країною для любителів пляжного відпочинку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.