Україна готова прийняти у себе міжнародний туристичний форум ООН / фото КМДА

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запропонував Всесвітній туристичній організації ООН (UNWTO) провести в Україні міжнародний форум, присвячений, зокрема внутрішньому і зеленому туризму.

Читайте також"Свіжий і солодкий": у Києва з'явився свій власний "аромат" (фото)

Як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, про це він сказав під час зустрічі з генеральним секретарем Всесвітньої туристичної організації ООН Зурабом Пололікашвілі у рамках робочого візиту до Іспанії.

Відео дня

Кулеба і Пололікашвілі обговорили перспективи взаємодії України з UNWTO, залучення механізмів організації до розвитку туристичної галузі України.

Співрозмовники приділили центральну увагу наслідкам пандемії COVID-19 для туристичної галузі, її адаптації до нових реалій.

Кулеба зауважив, що пандемія несе для туризму не лише очевидні негативні наслідки, але і несподівані нові можливості, зокрема в Україні такі обставини надали імпульс внутрішньому туризму, пробудили цікавість людей до подорожей власною країною.

За словами Пололікашвілі, нині цей тренд спостерігається повсюдно, й UNWTO бачить у ньому нові можливості для глобального розвитку внутрішнього, а також сільського туризму.

Кулеба запропонував провести в Україні міжнародний туристичний форум Всесвітньої туристичної організації, присвячений, зокрема тематиці внутрішнього та зеленого туризму в країнах світу.

«Не маю сумніву, що Україна стане новою територією на мапі світового туризму, яку іноземці з насолодою відкриють для себе як дещо нове. Розвиток внутрішнього туризму є пріоритетом президента Володимира Зеленського та уряду України. Я хочу, щоб ми з’єднали зусилля з UNWTO задля досягнення цієї мети», - сказав міністр.

На думку Кулеби, варто не чекаючи завершення пандемії активно шукати нові форми і методи розвитку туризму, з огляду на важливість туристичної галузі для світової економіки.

Міністр запросив Пололікашвілі відвідати Україну з візитом.

Наслідки пандемії коронавірусу для туризму: