Влада Києві набирає волонтерів для розвитку туризму / фото УНІАН

Влада Києва оголосила про старт проекту «Академія Гостинності» з підготовки добровільних помічників у туристичній сфері міста.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила начальник Управління туризму та промоцій Київської міської держадміністрації Марина Радова на прес-конференції, присвяченій проекту.

Вона зазначила, що проект не є спонтанним, і у процесі підготовки були проведенні перемовини з численними організаціями, зокрема, Інститутом розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Всеукраїнською асоціацією гідів, які й стали партнерами проекту, а також з вищими навчальними закладами, залучались також опитування туристів, вивчався досвід інших країн.

Відео дня

«Сьогодні ми зібрались, щоб оголосити про старт проекту шляхом набору волонтерів. Він є пілотним, і якщо будуть якісь недоліки , то ми готові їх усувати. Це перший проект в Україні , який має створити пул волонтерів, що будуть допомагати кожному туристу», - сказала Радова.

Читайте такожНова гастрономічна родзинка столиці: у КМДА розповіли, де можна буде скуштувати Kyiv Pie

За її інформацією, волонтерів готуватимуть на безкоштовних курсах. Записатися на них можуть всі бажаючі віком від 18 років. Курси триватимуть 12 тижнів. Вони включатимуть як інформацію про туристичні маршрути, музеї, різновиди туризму, так і навчатимуть самозахисту, наданню першої домедичної допомоги тощо. Після курсів кожен слухач отримає спеціальне посвідчення.

Як повідомила Радова, бажаючі стати волонтерами мають зареєструватися на офіційному туристичному сайті Києва.

«Це анкета, яку треба заповнити та надіслати нам до 7 липня, оскільки ми плануємо розпочати старт нашої «Академії гостинності» 9 липня», - додала вона, запросивши всіх до проекту.

Проект здійснюється в рамках реалізації Міської цільової програми розвитку туризму в місті Києві на 2019-2021 роки Управлінням туризму та промоцій КМДА в тісній співпраці з усіма підрозділами КМДА, які відповідальні за безпеку, транспортування та створення комфортних умов для перебування туристів на території Києва.

За результатом проекту планується сформувати пул добровільних помічників туристичної галузі для промоції Києва в рамках офіційного туристичного бренду столиці «Київ – місто, де все починається» та зростання стандартів гостинності.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Києві відновили безкоштовні пішохідні екскурсії Free Walking Tours, які покликані зробити місто більш привабливим для туристів.