У 2022 році в Україні у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" стартує програма з облаштування необхідної туристичної інфраструктури у пілотних національних природних парках (НПП). ДП "Україна туристична", що підпорядковується Державному агентству розвитку туризму, готує до запуску низку пілотних проєктів.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Усе ще існує проблема доступу до туристичних магнітів, зокрема природних парків. Ми це бачимо навіть на прикладі НПП "Голосіївський". Це територія розміром 45 тис. гектарів у межах найбільш заселеної в Україні агломерації. Проте, нестача базової інфраструктури не дає повноцінно користуватися рекреаційним потенціалом цього парку", — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відео дня

Серед пропозицій пілотних проєктів національних природних парків: НПП "Святі Гори", НПП "Подільські Товтри", НПП "Карпатський", Карпатський біосферний заповідник, НПП "Голосіївський", НПП "Сколівські Бескиди", НПП "Джарилгацький".

Передбачається розробка для національних природних парків загальної системи навігації, створення автомобільних доріг до них, залізничних та автовокзалів, місць для паркування, прокладення маршрутів та стежок, зокрема таких, що відповідають вимогам безбар’єрності, облаштування локацій для ночвлі, магазинів, закладів харчування та розважальної інфраструктури на території НПП, розробка айдентики та проведення рекламних кампаній.

Наступного року на розвиток туристичної галузі в Україні буде виділено понад 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський зазначив, що якісні дороги, які створюються у межах ініційованої ним програми "Велике будівництво", сприяють, втому числі, розвитку туризму в Україні.