Стало відомо, які закордонні напрямки цікавлять українців / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляє, що, за даними МЗС, українці найбільше цікавляться подорожами до Угорщини, Туреччини і Франції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожУ МЗС розповіли, чи загрожують безвізу встановлені Євросоюзом обмеження на в’їзд

Відео дня

Глава МЗС нагадав, що нещодавно було запущено інтерактивну онлайн-карту подорожей під час COVID-19 (на сайті).

"Приємно, ми бачимо, що ресурс користується популярністю, громадяни заходять на нього, шукають відповідну інформацію, щоб ресурс виявився корисним. І я можу сьогодні назвати ТОП-3 країн, які найчастіше перевіряють українці на карті", - сказав Кулеба.

За запитами, першою країною, якою цікавляться українці, є Угорщина. "Ми пов'язуємо це з тим, що, відповідно до моїх домовленостей з угорським колегою Сійярто, через Угорщину діє ефективний транзит для українських громадян, і очевидно, наші співвітчизнипки вивчають можливість в'їзду на територію ЄС автомобілем", - зауважив Кулеба.

Ще однією країною є Туреччина. Міністр нагадав, що днями відвідав Анталію та ознайомився з тими заходами, яких вживає турецька сторона, аби гарантувати безпеку туристів. "І хочу вам сказати, що Туреччина приділяє надзвичайно важливу увагу саме безпеці українських туристів, і взагалі інших туристів, які відвідують її цього літа", - заявив Кулеба.

Третьою країною, за словами міністра, є Франція.

Далі йдуть, зокрема Польща, Сербія, Німеччина, Росія, Іспанія, Греція, Італія, Хорватія, Румунія, Єгипет і Білорусь.

Як повідомляв УНІАН, 22 червня у МЗС презентували інтерактивну онлайн-карту подорожей світом для українців на час пандемії COVID-19.

Карта демонструє інформацію про режим в'їзду для громадян України у кожну країну і про режим транзитного проїзду. Для ознайомлення з картою слід зайти на офіційний сайт "Поради подорожуючим від консульської служби".