Цього року великою популярністю користується відпочинок в Коблево, Лазурному і Затоці / УНІАН

В Україні кількість пошукових запитів щодо проживання (готелі, апартаменти і т.п.), почала знижуватися в лютому і впала на 44% у квітні в порівнянні з тим же періодом минулого року. Водночас, коли країна почала послаблювати обмеження на поїздки, це позначилося і на пошуку.

Читайте такожLOT відновив перші рейси між Україною та Польщею

Згідно з пошуковими запитами Google, інтерес українців до подорожей почав відновлюватися з кінця квітня в середньому на 6% щотижня. В цілому, пошуковий інтерес в червні виріс на 46% в порівнянні з квітнем і практично досяг докарантинного рівня.

Відео дня

Цього року великою популярністю користується відпочинок в Коблево, Лазурному і Затоці.

Десятка популярних напрямків для відпочинку в Україні за результатами пошуку в Google:

  1. Коблево
  2. Лазурне
  3. Затока
  4. Бердянськ
  5. Одеса
  6. Приморськ
  7. Урзуф
  8. Білосарайська коса
  9. Київське море
  10. Кирилівка

При цьому спостерігається тенденція зростання пошукових запитів, пов'язаних з агротуризмом – зростання 44% в червні 2020 року у порівнянні з червнем минулого року; екотуризмом – 46% зростання у порівнянні з минулим роком; і значне падіння інтересу до гарячих турів в порівнянні з аналогічними періодом минулого року – мінус 83%, а також до екскурсійних турів – мінус 56%.

Попри ситуацію, що склалася, деякі країни відкривають свої кордони для українців, тому є певний сплеск інтересу до міжнародних туристичних поїздок.

Пошукові запити про відпочинок в Туреччині, Албанії та Єгипті стали найпопулярнішими в Україні за 2 квартал 2020 року. А вся десятка виглядає так:

  1. Туреччина
  2. Албанія
  3. Єгипет
  4. Болгарія
  5. Чорногорія
  6. Грузія
  7. Мальдіви
  8. Балі (Індонезія)
  9. Хорватія
  10. Греція

Як повідомляв УНІАН, Україна і Єгипет розпочали переговори про оновлення співробітництва у сфері туризму в умовах протидії поширенню пандемії коронавірусної хвороби COVID-19.