Ілюстрація / REUTERS

Найбільший європейський лоукостер ірландська авіакомпанія Ryanair планує з 21 червня літати з Києва до Барселони, Мадрида та Кракова.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram-каналі.

«Із 16 червня з України до Австрії, Латвії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Португалії, Данії, Греції, Литви, Словаччини, Естонії та Великої Британії планує літати Wizz Air Hungary (компанія вже отримала відповідні дозволи). Із 21 червня - Ryanair із Києва до Барселони, Мадрида та Кракова (дозволи на здійснення рейсів очікуються)», - написав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна відновлює міжнародне авіасполучення: журналісти дізналися, чи варто планувати відпустку за кордоном

При цьому Криклій повідомив, що українські компанії почнуть виконувати міжнародні авіарейси з 22 червня.

Також він зазначив, що цього тижня заплановано рейси авіакомпанії Lufthansa за маршрутом Франкфурт-Київ-Франкфурт, KLM - Амстердам-Київ-Амстердам, SWISS International Airlines - Цюріх-Київ-Цюріх і Belavia - Мінськ-Київ-Мінськ.

За словами міністра, всі пункти пропуску в аеропортах відкриті, зараз аеропорти проводять роботу з авіакомпаніями щодо відновлення рейсів.

Як повідомляв УНІАН, за словами комісара Євросоюзу з внутрішніх справ Ілви Йоханссон, країни Європейського Союзу за певних умов почнуть поступово відкривати для українців зовнішні кордони лише з 1 липня.