Ботсад на даху Варшавського університету дуже люблять туристи / фото Марина Григоренко

Польську столицю Варашаву у 2023 році визнали найкращим європейським напрямком для подорожей за версією European Best Destinations. І це не дивно, адже це живе місто з прекрасною архітектурою та багатою історією дійсно має що запропонувати туристам.

Одним з обов'язкових місць для відвідування у столиці Польщі є бібліотека Варшавського університету, яка приваблює не лише спраглих до знань студентів, але й туристів. Адже саме тут розташований один з найбільших в Європі ботанічних садів на даху. Тут можно прогулятися серед найрізноманітніших рослин та ставків – від типових для польського клімату до більш екзотичних. Навіть озеро з рожевим лататтям тут є.

Відвідати ботсад можуть усі бажаючі з 8 ранку і до вечора, причому абсолютно безкоштовно. Тільки слід врахувати, що повністю для відвідувачів він відкритий лише в період з квітня по жовтень, тоді як в інші місяці можна відвідати лише нижній ярус.

Також тут регулярно проводять різноманітні фестивалі та заходи, а з даху бібліотеки відкриваються чудові краєвиди як на нову, так і на стару Варшаву.

Всередині доволі незвичних будівель бібліотеки, оповитих зеленню, можна пробігтися невеличкими магазинами з поліграфією та майстернями чи випити кави. В саму бібліотеку можна потрапити лише за читацьким квитком.

Що ще варто обов'язково зробити та подивитися у Варшаві, читайте в нашому окремому матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.