Ресторан ETEN в Амстердамі (Нідерланди) придумав, як запропонувати затишну вечерю на відкритому повітрі в епоху коронавірусу: маленькі скляні кабінки, побудовані для двох або трьох осіб на березі річки.

Читайте такожЧерез блокування крісел в літаках тарифи можуть зрости в середньому на 50%

Як зазначає Reuters, при цьому офіціанти носять рукавички і прозорі щитки для обличчя, а також використовують довгу дошку для подачі страв в скляні кабінки, щоб забезпечити мінімальний фізичний контакт з клієнтами.

Відео дня

Поки що ця концепція випробувана тільки на сім'ї та друзях співробітників ресторану, який є частиною центру мистецтв Mediamatic. Втім гості вже встигли зауважити, що атмосфера доволі затишна.

"Ми зараз вчимося, як робити прибирання, як робити обслуговування, як витончено виймати порожні тарілки, щоб клієнти все ще відчували, що про них добре піклуються", - розповів Віллем Велтховен з Mediamatic.

Ресторани в Нідерландах зачинені для публіки принаймні до 19 травня, хоча кухні можуть працювати на винос. Водночас нідерландська асоціація ресторанів заявила, що навіть якщо ресторанам буде дозволено знову відкриватися з обмеженою пропускною здатністю і при наявності заходів безпеки, багато з них зіткнуться з фінансовим крахом, якщо будуть збережені правила соціального дистанціювання.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, після 11 травня в Україні також частково послаблять карантин. Зокрема, буде дозволена робота вуличних майданчиків ресторанів, які зможуть дотримуватися необхідних умов.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.