Порошенко доручив збільшити укомплектованість військових "Стугнами" на Донбасі / Фото УНІАН

Президент Петро Порошенко доручив збільшити укомплектованість бригад на лінії зіткнення на Донбасі сучасними протитанковими засобами нового покоління «Стугна».

Як інформує прес-служба глави держави, про це Порошенко повідомив на Львівщині під час наради, присвяченій ходу будівництва гуртожитків для військовослужбовців-контрактників.

Глава держави зазначив, що позавчора на Чернігівщині перевірив готовність Збройних сил України до бойового використання американських протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Відео дня

Читайте такожПорошенко розповів, як будуть використовувати Javelin на Донбасі

За його словами, наявність Javelin в українських військових приводить до того, що російські танкісти або з підконтрольних РФ військ відмовляються виїжджати на лінію зіткнення. «Це теж ефективні результати нашого переозброєння», - додав президент.

Також Порошенко наголосив, що випробування ракетних комплексів «Стугна», які були проведені на полігоні на Чернігівщині разом з перевіркою готовності підрозділів ЗСУ до бойового використання ракетних комплексів Javelin, пройшли надзвичайно успішно.

«Я був особисто багато разів присутнім на цих випробуваннях і не бачив жодного разу, коли б «Стугна» з максимальної відстані не вразила відповідну ціль», - підкреслив президент.

За його словами, серйозно зріс рівень комплектації технікою, засобами зв’язку української армії: «Ми говоримо про серйозне підвищення рівня військово-технічної співпраці з іншими країнами. Окрім США, це і Туреччина, і Канада, і Британія».