Експерт зазначив, що у України немає сил і засобів для реакції на загрози РФ в Азовському морі / фото azovskoe-more.in.ua

Головне завдання Російської Федерації в Азовському морі полягає у встановленні повного контролю над ним як у військовому, так і в економічному плані, а також в обмеженні там економічних інтересів України.

Читайте такожЕксперт пояснив, чому Росії не вигідна широкомасштабна війна з Україною

РФ контролює Азов повністю і провокацій там не буде, розповів військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов під час чату на "Главреді".

Відео дня

"На сьогоднішній день у нас немає сил і засобів для реакції на загрози Російської Федерації в акваторії Азовського моря. За винятком посилення берегової охорони наших морських кордонів", — зазначив співрозмовник.

За його словами, питання Азовського моря необхідно вирішувати в масштабах державної програми створення військово-морського флоту у складі Збройних Сил України.

"Головне завдання РФ — повний контроль над Азовським морем як у військовому, так і в економічному плані, а також утиск наших економічних інтересів на Азовському узбережжі", — заявив Жданов.

"А у нас немає сил і засобів для протистояння на морі. До відкритої агресії або вторгнення Росія не вдасться через те, що їм потрібно буде легалізуватися. Принцип "їх там немає" суворо дотримується Російською Федерацією", — підкреслив він.