Ілюстрація REUTERS

З початку поточної доби в районі проведення операції Об’єднаних сил окупанти не порушували режим тиші.

Читайте також"Братська могила": у мережі показали свіжі фото Донецького аеропорту

Як повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Максим Праута, за останню добу кількість обстрілів з боку противника, порівняно з попередньою добою, зменшилася майже вдвічі – до шести разів.

Відео дня

Він наголосив, що окупанти не застосовували озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Водночас, за даними Міноборони, протягом минулої доби та станом на сьогодні, 30 грудня, на Луганському напрямку о 1-й годині ночі окупанти влаштували 10-хвилинний провокаційний обстріл з ручних протитанкових гранатометів позицій підрозділів Об’єднаних сил поблизу селища Залізне.

«Значно активнішим вчора ворог був на Донецькому напрямку, де відкривав вогонь 5 разів. Зокрема, після третьої години ночі противник 20 хвилин обстрілював зі стрілецької зброї наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання біля Опитного. Ще один раз у цьому ж районі окупанти влаштували обстріл ввечері, використовуючи кулемети великого калібру та стрілецьку зброю», - повідомив речник Міноборони.

За його словами, неподалік Гнутового вдень російсько-окупаційні війська застосували станковий протитанковий гранатомет, ведучи вогонь з боку окупованого населеного пункту Заїченко.

Крім того, два ворожих обстріли з використанням автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися після 19.00 в районах Новомихайлівки та Водяного.

За словами Праути, українські ійськовослужбовці тричі відкривали вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів на ділянках, де бойовики застосовували зброю найбільш інтенсивно.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не постраждав.