фото УНІАН

У Міністерстві оборони України спростували фейкову "інформацію" російських ЗМІ про начебто зникнення на Донбасі італійського фоторепортера Роберто Травана.

Про це йдеться у дописі на сторінці Міністерства оборони України у Facebook.

"За "дивним" збігом обставин, невдовзі після нашої публікації щодо нагороди, яку отримала фотографія загиблого на Донбасі старшого сержанта Збройних сил України Кобченка С. Г., що була представлена італійським фоторепортером Роберто Траваном на розгляд Міжнародного конкурсу "Tokyo International Foto Awards", у пропагандистських ЗМІ країни-агресора піднялась хвиля фейкових новин стосовно, начебто, "зникнення" італійського фотографа "на українській частині Донбасу", - йдеться у дописі.

Відео дня

У Міноборони наголосили, що Траван особисто зв’язався з ними та повідомив, що він живий і здоровий, своєчасно повернувся з України додому в Італію, щоб разом з родиною відсвяткувати Різдвяні і Новорічні свята.

Читайте такожПоляки почали отримувати фейкові повідомлення про мобілізацію (відео)

Крім того, у МОУ підкреслили, що весь Донбас є українським.

"Водночас, окремі його райони тимчасово окуповані Російською Федерацією, і саме з цих районів російські спецслужби підняли цю хвиля дезінформації, яку потім режим Путіна розповсюдив в своїх пропагандистських виданнях. Ми закликаємо вітчизняні та європейські ЗМІ бути уважними та не піддаватись на провокацію російських спецслужб й не оприлюднювати неперевірену інформацію", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії ім. Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа затримали в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера громадянина Італії Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу м. Слов'янськ у 24 травня 2014 року.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголосили, що у 2014 році у батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета.

У Департаменті комунікації МВС України повідомили, що проти Марківа дав свідчення французький журналіст. Справу Марківа італійський суд почав розглядати у вересні минулого року.