СММ ОБСЄ зафіксувала чергові порушення з боку бойовиків / фото УНІАН

Спостерігачі місії ОБСЄ 25 січня в непідконтрольних владі України південно-західних районах Луганської області зафіксували розміщення шістьох самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) неподалік селища Мирне.

Читайте такожНа Донбасі вчора було знищено чотирьох окупантів – штаб ООС

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook з посиланням на звіт місії.

Відео дня

Українська сторона СЦКК стверджує, що цей факт свідчить про те, що російсько-окупаційні війська продовжують розміщувати важке озброєння та військову техніку з порушенням встановлених ліній відведення.

Крім того, зазначається, що 25 січня спостерігачі СММ вчергове відзначили, що досі бракує сімох буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм) в місцях постійного зберігання важкого озброєння, за межами відповідних ліній відведення, в непідконтрольному владі України районі Луганщині.

Українська сторона СЦКК наголошує, що подібні дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте невиконання взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про прагнення до подальшого загострення конфлікту.