Бойовики активізували розвідку для уточнення бойового порядку українських передових підрозділів \ Лана Борисова, Facebook

Російсько-окупаційні війська активізували діяльність диверсійно-розвідувальних груп і «снайперську війну» на Донбасі.

Читайте такожЗа добу бойовики п'ять разів порушили "режим тиші" та зазнали втрат

Про це народний депутат, керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив на своїй сторінці в Facebook. «Безпосередньо на передньому краї та в нейтральній зоні триває активна «снайперська війна». Окупантами на окремих ділянках лінії фронту проводиться приховане мінування/розмінування, здійснюється активна діяльність ДРГ», - написав Тимчук.

Відео дня

За його даними, протягом поточного тижня фіксувалось продовження ведення окупантами всебічної активної розвідки та моніторингу переднього краю й найближчого тактичного тилу Об'єднаних сил із метою уточнення бойового порядку українських передових підрозділів.

У першу чергу, розвідку противника цікавлять пункти управління та командні пункти, місця складування пального, боєприпасів, витратних матеріалів, стоянки та місця зберігання бойової техніки, озброєння.

«Відзначено «інтерес» до режиму їх функціонування, охорони та встановлення зон відповідальності», - додав він.

Також, за даними групи «Інформаційний спротив», противник активізував радіотехнічну та повітряну розвідку за допомогою БПЛА.