Обстріл зі стрілецької зброї здійснювався з боку збройних формувань РФ \ УНІАН

Російсько-окупаційні війська обстріляли цивільний автобус ритуальної служби у селищі Чермалик під Маріуполем.

Читайте такожСЦКК: бойовики нахабно продовжують створювати мінну небезпеку поблизу лінії розмежування на Донбасі

Про це інформує українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), йдеться на сторінці прес-центру Об’єднаних сил у Facebook.

Відео дня

Зазначається, що обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації населених пунктів вздовж лінії розмежування продовжуються.

«Підступні дії російсько-окупаційних військ несуть смертельну небезпеку мирному населенню. Так, сьогодні, о 12:30 у селищі Чермалик (на північний схід від Маріуполя) проходив похорон. Під час перевезення покійника на кладовище був обстріляний цивільний автобус ритуальної служби з наліпками на бортах «Ритуальні послуги», - повідомили в СЦКК.

Обстріл зі стрілецької зброї здійснювався з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців.

При цьому було зафіксовано декілька наскрізних кульових пробоїн на правому боці автобуса. «Лише дивом кулі не заділи пасажирів», - зауважили спостерігачі.

«Після прибуття на кладовище труну з покійником і трьох цивільних чоловіків залишили на місці, щоб віддати тіло землі. Водієві автобуса вдалося вивести машину з-під обстрілу та повернутися до безпечного місця. Вже після цього нелюди ще продовжили певний час обстрілювати кладовище», - розповіли в СЦКК.

Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. «Бойовики продовжують порушувати усі норми міжнародного гуманітарного права», - наголосили в СЦКК.