Єльченко: Росія повністю ігнорує свої зобов'язання з виконання Мінських угод / фото UN Photo/Evan Schneider

Голова Постійного представництва України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко наголошує, що вздовж українського-російського кордону Росія зосередила понад 87 тисяч своїх військових.

Про це Єльченко заявив на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод. 

"Російська сторона пропонує дуже вибірковий підхід для виконання Мінських угод, наголошуючи на політичних елементах у її власному тлумаченні. Однак, вона повністю ігнорує її власні зобов'язання у безпековій і гуманітарній сферах", - заявив Єльченко.

Відео дня

Читайте такожКомандувач ОС назвав ознаки підготовки Росії до повномасштабної агресії проти України

"Станом на початок лютого, російські збройні формування на Донбасі мали у своєму володінні 496 основних бойових танків (це можна порівняти з арсеналами таких країн як Німеччина, Франція або Індонезія), 938 бойових броньованих машин (що аналогічно Перу та Кувейту), 128 реактивних систем залпового вогню (трохи менше ніж в Індонезії, 776 артилерійських систем, включаючи самохідну артилерію (знову, що можна порівняти з кількістю у таких колишніх членів Ради безпеки як Казахстан і Ефіопія)", - наголосив Єльченко.

"Збройна сила у 35 тисяч на окупованому Донбасі підтримується понад 2 тисячі 100 російськими регулярними військовими, в основному на ключових позиціях командування і управління. Багато з них вже мають багато досвіду у Сирії", - заявив посол України. 

"Загальна чисельність персоналу російської наступальної ударної групи вздовж російсько-українського кордону (включаючи групи у безпосередній близькості до окупованих територій Донбасу і Криму) становить 87 тисяч 750 військових", - наголосив Єльченко.

Нагадаємо, начальник Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексій Чернобай повідомив УНІАН, що Росія розташувала поблизу українського кордону не менш як 28 батальйонних тактичних груп. Вони на 100% укомплектовані військовослужбовцями за контрактом і оснащені сучасним (модернізованим) озброєнням та військовою технікою.