ОБСЄ не може продовжити мандат СММ в Україні / фото ОБСЄ / Альфред Купперс

У Місії США при Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що Постійна рада ОБСЄ не може продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії.

Про це сьогодні заявив тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Кемієн на засіданні Постійної ради організації у Відні, повідомляє американська місія при ОБСЄ.

Читайте такожНазвано ім'я нового очільника місії ОБСЄ в Україні

Відео дня

Зокрема, він заявив, що Сполучені Штати поділяють розчарування та серйозне занепокоєння, обумовлені "невдачею до теперішнього часу продовжити мандат СММ та досягти угоди щодо бюджету".

"СММ продовжує залишатися життєво важливим компонентом для забезпечення мирного врегулювання конфлікту в Україні і символізує актуальність і цінність цієї організації як єдиного цілого", - сказав американський дипломат.

Як повідомляв УНІАН, 22 березня 2018 року Постійна рада ОБСЄ продовжила мандат діяльності Спеціальної моніторингової місії в Україні до 31 березня 2019 року.

СММ ОБСЄ створена 21 березня 2014 року. Місія є неозброєною і покликана звітувати на основі власних спостережень та встановлених фактів. Зокрема, спостерігачі збирають інформацію та звітують про ситуацію з безпекою, інформують про гуманітарну ситуацію і потреби людей та сприяють доставці допомоги іншими організаціями, а також допомагають налагодити діалог і сприяють припиненню вогню на місцях.