Журналіст розповів про ситуацію в Донецьку на прикладі пам'ятників / колаж УНІАН

В окупованому Донецьку відзначили 5 років проголошення "ДНР". Підсумки цієї п'ятирічки - безглузді жертви, кров, зруйнована економіка, розграбовані підприємства.

Але найкраще про цей період може розповісти епопея з пам'ятниками, пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Денис Казанський.

"До війни в центрі Донецька стояла скульптура італійського художника Лоренцо Куїна. Роботи цього майстра є в містах Італії, Іспанії, Британії, й для Донецька було честю також мати його скульптуру. Але в 2018 році "антифашисти" вирішили, що на дачі у якого-небудь Пушиліна творіння Куїна буде мати кращий вигляд, і вкрали його. Так-так, просто вночі поцупили й відвезли із самого центру Донецька витвір мистецтва без будь-яких пояснень. Пограбували все місто. Люди-то в "народній республіці" безправні, утруться й забудуть", - зазначає журналіст.

Читайте також"Донбаські Мальдіви": журналіст показавши фото з Лисичанська (фото)

Він нагадав, як "ДНРівці" до президентських виборів відлили гігантський "орден Іуди" для Порошенка.

"Двотонне одоробло з лайливими написами без пробілів, виконаними виродським шрифтом, до того ж, з помилками. Цю ганьбу встановили при в'їзді на територію ОРДЛО на одному з КПВВ. Напевно, думають, що Порошенку від цього буде дуже прикро", - розповів Казанський.

Скульптура Куїна In Perspective в Донецьку / фото astrahanfoto.livejournal.com
"Орден Іуди" в Донецьку/ Скріншот

Тепер, зазначив він, шизофренічна конструкція зустрічає всіх, хто виїжджає на непідконтрольну територію.

"Мабуть, як застережливий знак. Щоб одразу було зрозуміло, куди ти потрапив. І ось це символічне рокірування: калічний "орден Іуди" замість скульптури Лоренца Куїна - і є найкращою ілюстрація того, що зробили з Донбасом бойовики. Не потрібно більше ні цифр, ні документів. Один цей факт все пояснює", - підсумував журналіст.