На Донбасі внаслідок ворожого обстрілу загинув український боєць / фото УНІАН

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації дев'ять разів обстріляли позицій Об'єднаних сил, з них один раз – із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння – мінометів калібру 82 мм.

Обстріли зафіксовано у районі населених пунктів Павлопіль, Українське, Новоолександрівка, Калинове-Борщувате, Молодіжне, Катеринівка, Садовий, Залоте-4 та Золоте-5, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Читайте такожРосія відправила на Донбас нових кураторів - офіцер ЗСУ

Відео дня

у районі Новоолександрівки група ворожої піхоти розпочала пересування до смуги забезпечення. Український солдат Олександр Цапенко в цей час знаходився на взводному опорному пункті й вчасно виявив переміщення противника. Разом з товаришами він відкрив вогонь по ворогу, примусивши його до відступу.

Прикриваючи відхід піхоти, противник розпочав обстріл наших позицій з мінометів калібру 82 мм. 

"Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції Олександра, завдавши йому поранень, не сумісних з життям. За проявлену відвагу солдат Олександр Цапенко буде представлений до нагородження (посмертно)", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожСмертельний удар ЗСУ на Донбасі потрапив на відео

Окрім цього, внаслідок ворожих обстрілів дістав поранення один український захисник, наразі військовослужбовець отримує кваліфіковану допомогу у медичному закладі.

Поблизу Катеринівки бойовики відкрили вогонь з автоматичних станкових гранатометів та снайперської зброї. Одна зі снайперських куль потрапила у старшого солдата Олексія Гончарова.

"Йому було надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози його життю немає. За проявлену відвагу старший солдат Олексій Гончаров буде представлений до нагородження", - розповіли у штабі ООС.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби, 21 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил один український військовослужбовець дістав поранення.