Ілюстрація REUTERS

Минулої доби, 27 травня бойовики на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм.

Ворог також обстрілював українських захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Читайте такожНа Донбасі окупанти примусово збирають кошти з особового складу на оплату "паспортизації"

Відео дня

Обстріли зафіксували поблизу населених пунктів Березове, Миколаївка Друга, Південне та Майорськ.

"Втрат серед українських військовослужбовців немає. На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил, 27 травня чотирьох окупантів було поранено", - йдеться у повідомленні.

Від 00.00 поточної доби окупанти один раз з мінометів калібру 120 мм обстріляли позиції ООС поблизу міста Мар'їнка в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід".

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня президент України Володимир Зеленський здійснив першу робочу поїздку на Луганщину, де оглянув позиції ЗСУ у Станиці Луганській і Щасті.