REUTERS

На Донбасі окупанти здійснюють фізичний вплив на чоловіків для “мотивації” проходити військову службу у їхніх підрозділах.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, посилаючись на дані Головного управління розвідки Міноборони.

За його словами, командування російських окупаційних військ посилює заходи щодо забезпечення укомплектованості підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Відео дня

Читайте такожВатажка "ДНР" Пушиліна хочуть "прибрати" - ІС

"Зокрема, так звані військомати на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей намагаються забезпечити черговий набір на контрактну службу, у тому числі, за рахунок осіб, які раніше звільнялись від призову за станом здоров’я або мають судимість", - зазначив Гуцуляк.

Він зауважив, що представники так званих “силових структур” окупантів затримують чоловіків віком від 18 до 60 років за порушення “комендантської години” та за іншими надуманими звинуваченнями для проведення з ними роз’яснювальної роботи.

За словами Гуцуляка, така "роз’яснювальна робота" включає в себе також фізичний вплив на чоловіків для “мотивації” проходити так звану військову службу у підрозділах окупантів.

Найбільший інтерес, за даними розвідки, окупанти проявляють до колишніх найманців, які раніше звільнились за небажанням продовжувати контракти з російським окупаційним командуванням.