Ілюстрація / REUTERS

Російська Федерація зосередила в тимчасово окупованому Криму 30 тис. військових та до 2025 року планує збільшити контингент ще на 7-10 тис.

Читайте такожРФ розмістила на окупованих територіях та біля кордону 82 тисячі "активних" військових – Генштаб ЗСУ

Про це йдеться у відповіді тимчасового виконувача обов’язків заступника командира Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького на інформаційний запит УНІАН.

Відео дня

«За період анексії Криму російське командування розгорнуло на півострові міжвидове угруповання, загальна чисельність якого на теперішній час перевищує 30 тисяч осіб», - йдеться у відповіді.

Також зазначається, що до 2025 року не виключається збільшення чисельності угруповання на 7-10 тис. осіб.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши там так званий "референдум про його самовизначення". Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до РФ. 18 березня 2014 року в Кремлі був підписаний так званий договір про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели санкції проти Росії. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму.