Ілюстрація / Facebook, Serdgio Rostovsev

На території окупованої Луганщини бронетранспортер бойовиків в’їхав у житловий будинок, внаслідок чого постраждали двоє цивільних.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута під час брифінгу.

Читайте такожРФ розгорнула в окупованому Криму три дивізіони зенітно-ракетної системи С-400 - розвідка

Відео дня

«Так, водій бронетранспортеру одного з підрозділів 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, рухаючись в колоні, не впорався з керуванням та в’їхав у приватний будинок мешканців населеного пункту Успенка, внаслідок чого дві особи отримали важкі травми», - йдеться у повідомленні.

Речник Міноборони підкреслив, що загроза для цивільного населення посилюється через збільшення у складі підрозділів окупаційних військ некваліфікованого особового складу без належної підготовки з питань експлуатації озброєння і військової техніки.

Окрім того, останнім часом почастішали випадки підриву громадян на замінованих ділянках місцевості, залишених окупантами без догляду і не обладнаних покажчиками про небезпеку. Так, 15 червня, підірвавшись на протипіхотній міні, загинув мешканець Горлівки.

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 20 червня, збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого чотири бійця ООС отримали поранення.