Ілюстрація REUTERS

Минулої доби на Донбасі окупанти 25 разів порушили режим припинення вогню, один український військовий отримав бойове травмування.

Як повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил, під час обстрілів бойовики 7 разів застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм.

Противник також відкривав вогонь по українським захисникам з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі БТР бойовиків в’їхав у будинок – постраждали двоє цивільних

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 16 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: поблизу Опитного, Авдіївки, Водяного, Широкиного, Новотроїцького, Пісок, Новомихайлівки, Новоселівки Другої, Красногорівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції українських захисників були обстріляні 9 разів: неподалік Луганського, Новолуганського, Південного, Катеринівки, Зайцевого, Новгородського.

За минулу добу один український військовослужбовець отримав бойове травмування.

На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, 21 червня чотирьох окупантів було поранено.

Від початку поточної доби ворог тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Водяного, Старогнатівки та Широкиного.

Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню, наголосили у прес-центрі.