Антон Фака був 1997 року народження / фото: Цензор.нет

В результаті обстрілу автоколони з губернатором Донецької області Павлом Кириленком, в районі селища міського типу Гранітне, загинув 22-річний боєць Антон Фака.

Про це йдеться на сторінці 406-й ОАБр у Facebook.

Читайте такожЗ'явилися фото з місця обстрілу автоколони з губернатором Донецької області

Відео дня

Антон Фака - 1997 року народження, молодший сержант, військовослужбовець 406-ї окремої артилерійської бригади Військово - Морських Сил України.

"З великою скорботою повідомляємо, що сьогодні, 10 липня 2019 року, ми втратили нашого побратима через збройну агресію російсько-терористичних угруповань. Загинув справжній патріот своєї країни - молодший сержант Антон Фака. Таким ми його і запам'ятаємо, як і того, хто це зробив. Командування бригади і товариші щиро співчувають родичам загиблого і, при першій можливості, обов'язково нагадають його ім'я окупантам", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за даними штабу операції Об'єднаних сил, 10 липня в районі південної околиці населеного пункту Гранітне з ПТРК був обстріляний вантажний автомобіль КрАЗ одного з підрозділів Об'єднаних сил. В результаті обстрілу один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення.

Як повідомили ряд ЗМІ, під обстріл потрапила вантажівка, що супроводжувала очільника Донецької ВЦА Кириленка, який без попередження штабу ООС виїхав на передову.

У зв’язку з обстрілом вантажівки президент Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу – головнокомандувачу Збройних сил Руслану Хомчаку посилити активність ЗС зі знешкодження диверсійних груп.

У прес-службі глави держави також повідомили, що внаслідок обстрілу «автівка голови Донецької ОДА, що стояла неподалік, не постраждала».