REUTERS

Російсько-окупаційні війська від початку доби тричі обстріляли позиції ЗСУ, один військовий зазнав поранень.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Максим Праута. «Станом на 12-ту годину сьогодні, 1 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли», - заявив він.

Читайте такожЗСУ: окупанти приховано переміщують бойові бронемашини до лінії зіткнення

Відео дня

За словами Праути, на Луганському напрямку опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Попасна після 5-ї години ранку були обстріляні з боку окупованого Молодіжного з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї.

Крім того, на Донецькому напрямку з початком доби противник упродовж 15 хвилин вів вогонь з кулеметів великого калібру по позиціях наших військ неподалік Павлополя.

«Ще раз великокаліберні кулемети окупанти використали під час 15-хвилинного обстрілу захисників Красногорівки, що розпочався о пів на 11-ту з боку населеного пункту Трудівський», - зауважив представник Міноборони.

«За наявною інформацією, від початку поточної доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил поранено. Наразі воїн перебуває в одному з військових мобільних госпіталів, де йому надається уся необхідна допомога», - підкреслив Праута.