REUTERS

Російські окупанти на Донбасі облаштовують додаткові вогневі позиції для застосування проти українських військ артилерії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк повідомив на брифінгу з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони.

Читайте такожБойовики на Донбасі порушили заборону на використання зброї: поранений український військовий

Відео дня

Він зазначив, що командування російських окупаційних військ утримує в готовності до застосування артилерійські та мінометні підрозділи з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів Збройних сил РФ.

"Окупантами обладнуються додаткові вогневі позиції артилерії, у т.ч. з порушенням Мінських домовленостей щодо відведення озброєння. При цьому із зазначеною метою противником використовуються як території підприємств, так і прибудинкові території тимчасово окупованих населених пунктів поблизу лінії зіткнення", - сказав Гуцуляк.

За його словами, також російське окупаційне командування здійснює активну підготовку цих артилерійських і мінометних підрозділів 1-го та 2-го армійських корпусів, у т.ч. за рахунок збільшення інтенсивності навчальних стрільб на полігонах та тренувань з управління вогнем у темний час доби.

Крім того, з даними розвідки, у з’єднаннях і частинах окупаційних військ 5 серпня розпочато збори з корегувальниками артилерійського вогню.

Як повідомляв УНІАН, на Донбасі в результаті обстрілу російських окупантів сьогодні загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України.