Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою / instagram.com/securityservice_ukraine

Служба безпеки України затримала автоматника з бандформувань «ДНР» та «ЛНР», який прибув на підконтрольну Україні територію для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів.

Як повідомляє СБУ у Facebook, співробітники залучені до операції Об’єднаних сил затримали у Донецькій області учасника проросійських незаконних збройних формувань.

Читайте такожУ поліції пояснили, чому не затримали представників "ЛНР" у Станиці Луганській

Відео дня

«Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році мешканець Краматорська вступив до лав терористичної організації «ДНР». Зловмисник «служив» автоматником у складі 5-ї ОМБР «ДНР», бандформуванні «Пятнашка» і у так званому козачому 11-му батальйоні «ЛНР». Також бойовик збирав інформацію про чисельність, дислокацію та маршрути пересування українських військових», - йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що зловмисника затримали під час його перебування у родичів на підконтрольній українській владі території, куди він прибув для оформлення внутрішнього і закордонного паспортів.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Як повідомляв УНІАН, представники бойовиків "ЛНР" Владислав Дейнего та Ольга Копцева, які також представляють цю структуру на переговорах в Мінську, перетнули лінію розмежування в Станиці Луганській та влаштували скандал з головою Станично-Луганської РДА Юрієм Золкіним.