REUTERS

У зоні ООС на Донбасі українські військові ледь не ліквідували шістьох окупантів.

Про це повідомляється на сторінці фонду "Повернись живим" у Facebook.

Терористи залишилися в живих лише через "аборт". Це слово з військового сленгу, яке означає вилучення із ствола міномету міни, яка дала осічку.

Відео дня

"Після закидання міни у ствол не спрацьовує вишибний патрон, тому міна зі зведеним підривником залишається у стволі. Двоє військових нахиляють міномет, щоб міна вийшла зі ствола. Ще один солдат ловить міну руками. Мало того, що процес дуже напружений і небезпечний, так ще й збивається приціл. Коригувальнику доводиться заново пристрілюватись", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожОфицер ВСУ показал ликвидированного на Донбассе боевика "ДНР"

Саме такий випадок урятував шістьох бойовиків від ліквідації, зазначають у Фонді.

"Того вечора вони, як завжди, обстрілювали наші позиції. Впевнені у собі російсько-терористичні бандформування навіть не здогадувались, що за 100 метрів від них уже висить коптер, і мінометний взвод готовий давати відповідь. Кілька мін на пристрілку, потім влучаємо просто у вхід, і нарешті пряме влучання в "укріпку". Перемикаємо на фугас, щоб пробити бетонний дах, - і "аборт"... Поки мінометники 20-го ОМПб 93-тя ОМБр Холодний Яр приймали "пологи", контужені та перелякані терористи тікали окопом", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, упродовж 15 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці сім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.